Tips over keukens

Uw keuken neemt een belangrijke plaats in binnen het gezin. Vandaag gebruiken we de keuken als leefruimte waar we gezellig kokerellen en vrienden ontvangen. Onze keuken mag dus best wel mooi zijn. En sterk natuurlijk

Bij Frank Interieur werken we enkel met hoogkwalitatieve materialen om uw keuken te vervaardigen. Het beste plaatmateriaal, oersterke schuifsystemen en scharnieren garanderen een duurzame keuken waaraan u veel plezier zal beleven.

Voor uw keukenwerkblad zijn er verschillende mogelijkheden: laminaat, composiet of natuursteen.

Laminaat is de goedkoopste oplossing, althans op korte termijn. Op langere termijn is misschien wel het werkblad in natuursteen de voordeligste oplossing.

Natuursteen is een edel product dat cachet geeft aan elke woning. Natuursteen is uitermate sterk en zeer hygiënisch. Trouwens kunnen we de natuursteen, meestal graniet, ook toepassen als spatwand of voor de spoelbakken.

Een keukenwerkblad in composiet kan ook. Composiet is een samenpersing van hars, natuursteengranulaat en kleurstoffen. Zo krijgen we platen in composiet die we kunnen verwerken tot keukenwerkblad. Composiet is sterk, onderhoudsvriendelijk en beschikbaar in alle mogelijke kleuren.

Tip: het is mooi als keukenwerkblad en schouwmantel van hetzelfde materiaal gemaakt zijn. Zo leg je knappe terugkerende elementen in de woning.

Tips over trappen

Bij de keuze van een trap zijn diverse factoren belangrijk: uw persoonlijke smaak, de beschikbare trapruimte en de bouwstijl van uw woning. De gebruikte materialen bepalen de duurzaamheid, de veiligheid en het gebruikscomfort van uw trap.

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over trappen. Klik op het pijltje om het antwoord te zien.

Er zijn enkele goede redenen om te kiezen voor een houten trap. Vooreerst geeft hout een warm gevoel. Daarnaast laadt hout geen statische elektriciteit op. Hierdoor vangen houten trappen veel minder stof en vuil dan een trap in natuursteen of beton.

Bovendien is hout duurzaam, slijtvast, onderhoudsvriendelijk, milieuvriendelijk en brandveilig.

Hout – vooral in massieve vorm – is relatief brandveilig. Het hout beschermt namelijk zichzelf. Wanneer het hout in aanraking komt met vuur, komt er vanzelf een houtskoollaag op het hout. Die koollaag zorgt er voor dat de trap niet doorbrandt.

Uiteraard behandelen wij onze trappen ook met de juiste verven en coatings om het hout zo brandwerend mogelijk te maken.

Het hout dat gebruikt wordt voor een trap moet een goede densiteit hebben. Dit houdt in dat de slijtweerstand van de houtsoort hoog is. Wij gebruiken dan ook Europese eik of beuk, twee houtsoorten die uitermate geschikt zijn voor trappen.

Beukenhout is een sterke, harde en splintervrije houtsoort die gemakkelijk bewerkbaar is. Beuk wordt vooral gebruikt bij binnentoepassingen en leent zich perfect tot buigwerk.

Eikenhout is de meest toegepaste loofhoutsoort van bij ons.

Andere soorten die gebruikt worden bij het maken van trappen: rubberhout, Movingui, grenen, Europees esdoornhout, Amerikaans kersenhout en Wengé.

Het onderhoud van uw houten trap hangt af van het product waarmee de trap behandeld werd: olie of vernis. Werd uw trap gevernist? Dan volstaat het om er eens over te gaan met een vochtige dweil.

Werd uw trap geolied? Dan heeft uw trap een behandeling nodig met speciale producten. Kleine krasjes kan u zelf wegwerken. Het behandelen van grote krassen laat u best over aan een specialist.

Tips over vloeren & terassen

Een houten vloer of terras brengt ongeëvenaarde warmte en sfeer. Om uw comfort te maximaliseren, maken wij enkel gebruik van duurzame houtsoorten en vloerproducten. Of het nu gaat om massieve plankenvloer of laminaat, bij Frank Interieur geven we niet toe op kwaliteit.

De keuze voor een plankenvloer in massief parket of laminaat hangt in eerste instantie af van uw persoonlijke smaak. Beide systemen hebben hun voordelen en hun nadelen. Een massieve parketvloer straalt een tijdloze klasse uit, maar heeft een sporadische onderhoudsbeurt nodig. Laminaat daarentegen is zo goed als onderhoudsvrij, maar kent een kortere levensduur. Massief parket is prijziger dan laminaat.

Voordelen massief parket: veel keuze in motieven, plankbreedtes en graad van afwerking.

Voordelen van laminaat: legt makkelijker, veel standaardkeuze in kleuren en soorten laminaat.

Absoluut. Het is perfect mogelijk een houten vloer te combineren met vloerverwarming. Het leggen ervan vergt wel beroepskennis en wordt dus best uitgevoerd door een vakman.

Het is ook belangrijk om de vloerverwarming op een zo constant mogelijke temperatuur te houden om de krachten op het hout te beperken. Grote temperatuurschommelingen zijn uit den boze. Daarom wordt aangeraden om geen automatische thermostaat met dag- en nachtstand te plaatsen en op een natuurlijke, dus niet-mechanische manier te ventileren. Ook tapijten op de vloer zijn geen goed idee.

Een houten buitenterras is – indien goed aangelegd – even stevig als een terras met betegeling. Daarover hoeft u zich geen zorgen te maken. We gebruiken dan ook Padoek hardhout, een uitstekende duurzame houtsoort die de tand des tijds moeiteloos doorstaat.

We verbinden de terrasplanken haast onzichtbaar met elkaar dankzij hoogkwalitatief inox bevestigingsmateriaal.

Padoek hardhout heeft een diepe bruinrode kleur. De planken worden echter mooier met de tijd en vergrijzen in korte tijd. Wie liever de oorspronkelijke kleur behoudt, kan het terras af en toe oliën.

Tips over schouwen

Gezelligheid troef in de huiskamer waar ’s winters de kachel brandt of het haardvuur knettert. Bij renovatie maken wij van de oude schouw een mooie blikvanger in de woonkamer. De uitvoeringsmogelijkheden zijn onbeperkt: een schouw in hout of chique afgewerkt met natuursteen, of in elke mogelijke combinatie.

Een schouw en schouwmantel in hout is 100% veilig. Wij werken met de rode brandvertragende mdf en onbrandbare Promatect-platen. Alle materialen zijn behandeld volgens Europese normen en garanderen een optimale veiligheid.

Absoluut. Wij kunnen inderdaad elke warmtebron in de schouw inbouwen: kachels of haarden, met of zonder bijkomende ventilatie. Onze specialiteit is de schouw met ingebouwde pelletkachel waarbij het mogelijk is om via een handig en eenvoudig systeem de pelletkachel bij te vullen. In sommige gevallen kan je de kachel zelfs bereiken vanuit een aanpalende ruimte. Zo kan u bijvoorbeeld pellets aanvullen vanuit de garage via een zo goed als onzichtbaar luik.

Wij houden altijd rekening met de stijl die u wenst, maar we adviseren ook vrijblijvend vanuit onze ruime ervaring.

Hebt u zelf een idee? Dan bekijken we samen de realisatie van uw droomproject. We werken met veilig kwalitatief materiaal met een absolute focus op een fijne afwerking.

Een schouw van Frank interieur is altijd exclusief, want op maat gemaakt. Een verloren hoekje wordt plots een handige bergruimte. Soms zou je willen dat je meer van die verloren hoekjes had.

Wij geven uw wensen concrete vormen,
gestoeld op echt vakmanschap.

Neem contact op